MC

Äntligen dags att ta MC-körkort? Vi hjälper dig med lätt (A1), mellan (A2) och tung (A) MC.

Mer information om våra paket och lektioner hittar ni på vår e-handel. Lektioner och paket köps på e-handeln, men kontakta oss för bokning av lektioner.

För att börja övningsköra behöver du ett giltigt körkortstillstånd. Detta ansöker du om via transportstyrelsen.se. Syntestet kan vi hjälpa dig med, ring och boka tid.

Ska du övningsköra privat behöver du ha en godkänd handledare, blanketter till detta finns på www.transportstyrelsen.se

Teoriundervisning

Det finns olika sätt att plugga teori, hitta det som passar dig bäst!
Böckerna ligger idag digitalt på elevcentralen.se. Där hittar ni både böckerna samt obegränsat med datatester.
Vi erbjuder även en lärarledda bilteorikurs, där eleverna har chans att ställa frågor. Kursen är vid 3 tillfällen och hålls torsdagar kl 17.00 – 19.00. Teorikursen är bra för dig som inte har bilkörkort sedan tidigare

Körundervisning

Körlektionerna är 110 minuter långa inklusive inledning och avslutning.
Utbildningen innehåller 15 moment där varje övning har flera delmoment.
Vi anpassar givetvis utbildningen efter dig och dina eventuella förkunskaper. Det är viktigt att du, om möjlighet finns, även övar privat. Här finns både tid och pengar att spara!

Riskutbildning

Obs! Obligatoriskt före kunskaps- och körprovet är att du genomfört de båda riskutbildningarna!

Riskettan A är en teoretisk utbildning om alkohol, droger och andra riskbeteenden. Vi lyfter fram risker som är speciella för motorcyklister och ger kunskap om beteenden som är riskfyllda samt förbättrar elevernas attityd till dessa. Riskettan är ett lagkrav fr.o.m. 1 april 2009. Det är en fördel om du har kommit igång med din körning och övat ett tag innan du går Riskettan. Med egen erfarenhet får du ut mer av kursen men det är givetvis inget krav, bara ett tips. Läs gärna kapitlet om människan på elevcentralen innan. Anmälan görs i receptionen.

Risktvåan A
Handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Din MC-lärare kommer förbereda dig och informera om när det är dags att boka. Du bokar Risktvåan via vår reception eller storaholm.se.

Kunskaps- och körprov

När båda riskutbildningarna är genomförda är det dags för kunskapsprovet. Var på plats på Trafikverket ca. 30 minuter före kunskapsprovet, då du fotograferar dig samt sätter din signatur på det blivande körkortet innan provet. Godkänt på provet är 52 poäng av 70, varav fem frågor är testfrågor och ej räknas med i resultatet.

När det är dags för körprov kommer du till oss på trafikskolan före provet, på en utsatt tid som du och läraren kommit överens om.

På körprovet börjar man med manöverprovet. Detta innehåller säkerhetskontroll, låg- och högfartsdel samt bromsning i 50, 70 och 90 km/h. Blir du godkänd på detta, är nästa steg körning ute i trafiken.

©2023 Torslanda Trafikskola |