B96 / BE

Behöver du dra tyngre än vad ditt B-kort räcker till? Vi erbjuder utbildning för både B96 och BE. Med B96 gäller en totaltvikt upp till 4250 kg och med BE upp till 7000 kg.

Mer information om våra paket hittar ni på vår e-handel.

B96- Startpaket

Är du en van förare av släp räcker det oftast med en lektion (á 110 min). Vi går då igenom säkerhetskontrollen och därefter kör vi ut i trafiken.

När vi bokat uppkörning genom Torslanda trafikskola,  får du hyra vårt ekipage. Du och trafikläraren kör ut detta till provplatsen.

OBS! Före uppkörningen måste du besöka Trafikverket för fotografering. GLÖM ej att registrera det i kassan som ett B96 foto.

BE- Startpaket

Ska du ta BE-kort behöver du ansöka om körkortstillstånd, det görs via www.transportstyrelsen.se. När detta är godkänt, kan du boka upp Teoriprov som måste vara godkänt innan uppkörning giltigt 1 år.

Är du en van förare av släp räcker det oftast med två lektioner (á 110 min/st). Vi går då igenom säkerhetskontrollen och därefter kör vi ut i trafiken. Vi brukar ha en 110 min lektion veckan innan uppkörningen och en 110min lektion samma vecka som uppkörning. Vid uppkörning har vi även en uppvärmningslektion på ca 90 min.

För teoridelen finns det bokpaket samt datortester att göra via elevcentralen hemma.

Kunskaps- och körprov BE

När du känner dig redo bokar du upp kunskapsprovet, var på plats i god tid då du fotograferar dig innan. När teorin är godkänd bokar vi på Torslanda trafikskola upp ett  körprov. Vid uppkörningen får du hyra vårt ekipage. Du och trafikläraren kör ut detta till provplatsen.

©2023 Torslanda Trafikskola |