Bil

Vi utbildar på både manuella och automatbilar.

Mer information om våra paket och lektioner hittar ni på vår e-handel.
Information och checklista om hur du tar ett bilkörkort hittar du här Information om att ta ett bilkörkort.

Första steget mot körkortet är att ansöka om körkortstillstånd och det gör du via https://etjanst.transportstyrelsen.se/extweb/kktillstgrI

Till detta behövs även ett syntest, vi hjälper dig med det på våra kontorstider. Så kom in med en giltigt legitimation, inga papper behövs då vi registrerar det online. Det går även att göra syntestet hos en optiker.

Är planen att övningsköra privat behöver elev och handledare genomgå en introduktionsutbildning. Vi håller kurser regelbundet under året, som man kan boka här på hemsidan under e-handel – kurser.

Teoriundervisning

Det finns olika sätt att plugga teori, hitta det som passar dig bäst! Vi har både ett digitalt material, digitala böcker och tester som ligger på elevcentralen, eller ett fysiskt bokpaket där man kan välja till digitala datatester. Det fysiska bokpaketet hämtas på trafikskolan och innehåller den lättlästa körkortsboken, ett studiehäfte, ett vägmärkestest samt tre körhäften med alla moment du ska kunna till ditt körprov.

Vi erbjuder lärarledda teorikurser där vi går igenom alla moment och eleverna har chans att ställa frågor. Teorikursen är vid 3 tillfällen och hålls Onsdagar kl 17.00 – 19.00.

Via elevcentralen erbjuder vi datatester hemifrån.

Körundervisning

Körlektionerna är 55 minuter långa, inklusive inledning och avslutning. Halvvägs genom utbildningen brukar vi rekommendera dig som elev att köra dubbellektioner, eftersom du gynnas både tidsmässigt och ekonomiskt av det.
Utbildningen innehåller 15 moment, där varje övning har flera delmoment.
Vi anpassar givetvis utbildningen efter dig och dina eventuella förkunskaper. Det är viktigt att du, om möjlighet finns, även övar privat. Här finns både tid och pengar att spara!
Vi rekommenderar dig vanligtvis att ta med din handledare på vissa körlektioner. Tanken med detta är att vi alla jobbar tillsammans mot samma mål – ditt körkort!

Riskutbildningar

Obs! Obligatoriskt före kunskaps- och körprovet är att du genomfört de båda riskutbildningarna!

Riskettan B är en teoretisk utbildning om alkohol, droger och andra riskbeteenden på ca tre timmar + rast. Ett lagkrav fr.o.m. 1 april 2009. Kursen innehåller dessutom diskussioner och övningar. Det är en fördel om du har kommit igång med din körning och övat ett tag innan du går Riskettan. Med egen erfarenhet får du ut mer av kursen men det är givetvis inget krav, bara ett tips. Läs gärna kapitlet om människan innan. Anmälan görs i receptionen alt. på vår e-handel och under kurser.

Risktvåan är halkan. Halkan bokar du i vår reception eller själv på storaholm.se. Din trafiklärare kommer att förbereda dig inför halkan och informera dig om när du är redo att boka.

Kunskaps- och körprov.

När du börjar närma dig slutet av din utbildning, och är väl förberedd, bokar vi proven åt dig. Var på Trafikverket ca 30 minuter före ditt kunskapsprov, då du fotograferar dig och sätter din autograf på ditt kommande körkort innan provet. Godkänt på teorin är 52 poäng av 65 (egentligen 70, men fem är testfrågor och räknas inte med). Ditt kunskapsprov måste vara godkänt innan du får genomföra ett körprov.

När det är dags för körprov kommer du till oss på trafikskolan och möter upp din trafiklärare. Du får köra en uppvärmningslektion och den avslutas på Trafikverket ca 5-10 minuter innan det är dags. På plats möter ni inspektören, som tar dig med på provet. Om du vill så åker din trafiklärare med i baksätet under ditt körprov. Uppkörningen börjar med en del av en säkerhetskontroll.

Du har fyra månader på dig att klara körprovet, annars får du göra om det godkända kunskapsprovet.

©2023 Torslanda Trafikskola |