MC

Äntligen dags att ta MC-körkort? Vi hjälper dig med lätt (A1), mellan(A2) och tung(A) MC.

För att börja övningsköra behöver du ett giltigt körkortstillstånd. Detta söker du via transportstyrelsen.se Syntestet kan vi hjälpa dig med, ring och boka tid.

Ska du övningsköra privat behöver du ha en godkänd handledare, blanketter till detta finns på www.transportstyrelsen.se

Teoriundervisning

Det finns olika sätt att plugga teorin, hitta det som passar dig bäst!
Bokpaket ligger idag digitalt på elevcentralen.se.
Vi erbjuder lärarledda bilteorikurser där vi går igenom alla moment och eleverna har chans att ställa frågor. Kursen är vid 6 tillfällen och hålls torsdagar kl 17.00 – 19.00. Teorikursen är bra för dig som inte har bilkörkort sedan tidigare
Via elevcentralen erbjuder vi datatester som kan göras hemifrån. Här finns det snabbtest, anpasattest samt sluttesten.

Körundervisning

Körlektionerna är 110 minuter långa inklusive inledning och avslutning.
Utbildningen innehåller 15 moment där varje övning har flera delmoment.
Vi anpassar givetvis utbildningen efter dig och dina eventuella förkunskaper. Det är viktigt att du, om möjlighet finns, även övar privat. Här finns både tid och pengar att spara!

Riskutbildning

Obs! Obligatoriskt före kunskaps- och körprovet är att du genomfört de båda riskutbildningarna!

Riskettan A är en teoretisk utbildning om alkohol, droger och andra riskbeteenden. Vi lyfter fram risker som är speciella för motorcyklister och ger kunskap om beteenden som är riskfyllda samt förbättrar elevernas attityd tull dessa. Riskettan är ett lagkrav fr.o.m. 1 april 2009. Det är en fördel om du har kommit igång med din körning och övat ett tag innan du går Riskettan. Med egen erfarenhet får du ut mer av kursen men det är givetvis inget krav, bara ett tips. Läs gärna kapitlet i Körkortsboken om människan innan. Anmälan görs i receptionen.

Risktvåan A
Handlar om hastighet, säkerhet och körning under särskilda förhållanden. Din MC-lärare kommer förbereda dig och informera om när det är dags att boka. Du bokar Risktvåan via storaholm.se.

Kunskaps- och körprov

När båda riskutbildningarna är genomförda är det dags för kunskapsprovet. På Trafikverket före provet fotograferar du dig och sätter signatur på det blivande körkortet. Godkänt på provet är 52 poäng av 70, varav fem är testfrågor och ej räknas med i resultatet. När du har fått ett godkänt resultat kan vi boka in uppkörning.

När det är dags för uppkörning kommer du till oss på Trafikskolan före uppkörningen på utsatt tid du och läraren kommit överrens om.

På uppkörningen börjar man med manöverprovet. Detta innehåller säkerhetskontroll, låg- och högfartsdel. Bromsning 50, 70 och 90km/h. Blir du godkänd på detta är nästa steg körning i trafiken.

Våra körtider

Mån-tors 07.00-18.05
Fredagar 07.00-12.05

Boka körlektion

©2020 Torslanda Trafikskola |