Vid privat övningskörning för behörighet B måste du som handledare gå en introduktionsutbildning innan du kan bli godkänd. Även eleven behöver gå denna kurs för att din ansökan ska behandlas av transportstyrelsen. Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå introduktionsutbildningen.

Introduktionsutbildningen är giltig i fem år från den dag utbildningen genomfördes.

Introduktionsutbildningen innehåller tre delar:

  • körkortsutbildningens mål och innehåll samt regler för övningskörning hur man planerar och strukturerar övningskörningviktiga faktorer för trafiksäkerheten och miljön.
  • Tre lektionstimmar.
  • En introduktionsutbildning är minst tre timmar. Under utbildningen får du bland annat information om vad du som handledare har för ansvar vid övningskörningen, vilka krav och bedömningskriterier som gäller vid förarprov (kunskapsprov och körprov).

Du får också information om körsättets betydelse för minskad förbrukning av drivmedel, lägre bränslekostnader och minskade utsläpp av koldioxid samt hur viktig körerfarenheten är för trafiksäkerheten. Man diskuterar också på vilka sätt handledare och elev kan tolka samma trafiksituation olika.

Efter genomförd introduktionsutbildning rapporterar vi in till transportstyrelsen att kursen är genomförd. Du måste dock själv ansöka om godkännande om handledarskap. Det gör du lättast via https://etjanst.transportstyrelsen.se/extweb/handledare

Vi har kurser på tisdagar kl: 17.30-21.00, varannan vecka. Kommande kurser hittar du på http://15176.str.se/e-handel/?mode=courses.
Betalning sker genom E-handeln eller till BG 156-5498 alt. på plats på kontoret med swish eller kort . Kostnad 450:-/pers.
I kursavgiften ingår syntest för eleven och material till handledarna. Vi bjuder även på smörgås, kaffe/te och kaka i pausen!

Våra körtider

Mån-tors 07.00-18.05
Fredagar 07.00-12.05

Boka körlektion

©2019 Torslanda Trafikskola |